Rulourile de gazon – Afacere locală

image_pdfimage_print

gazon-rulou
Pentru multi beneficiari rulourile de gazon sunt optiunea ideala, deoarece nu trebuie sa mai astepte pana la formarea covorului de iarba.
Din acest motiv, s-au creat ferme specializate in producerea rulourilor de gazon, dupa retete adaptate tarii noastre.
Ce trebuie sa tineti cont in calitate de beneficiari ai acestor rulouri:
– transportul la o distanta mai mare de 60 km de ferma de productie va poate dubla costul rulourilor.
– montarea in ziua decopertarii elimina riscul imbolnavirii, deshidratarii sau pierderii aspectului vizual.
– eficienta si flexibilitatea in timpul lucrului sunt asigurate, indiferent de cantitate.
– gazonul poate fi inspectat inainte de decopertare.
– gazonul beneficiaza de 24 de ore garantie din partea producatorului, de la momentul decopertarii, iar eventualale probleme pot fi remediate in timp util.
Bine inteles ca pe distante foarte mari, sau gazonul din import, tranportul este efectuat cu masini termoizolate, dar costurile in acest caz sunt pe masura.

DETALII DE MONTAJ AL GAZONULUI RULOURI

detalii-gazon-rulou
Pamantul pe care se vor amplasa rulourile trebuie sa fie foarte bine mărunțit, fără bolovani, fără pietre, fără denivelari, greblat (îndreptarea se face cu dosul greblei, apoi se folosesc dinții), ușor compactat, eventual prin folosirea unui tăvălug. Compoziția trebuie să fie echilibrată, dacă pământul este argilos se va întinde un strat de nisip de 1-2 cm și se va nivela (pentru drenaj și stimularea înrădăcinării).
Rulourile desfașurate se montează unul lângă altul, presând marginile una în alta ușor pentru a se imbina perfect, altfel vor aparea mici spații între ele în urmatoarele zile.
Decupajele (la margini, pentru forme sau în jurul plantelor) se fac cu cuțite rezistente și foarte ascuțite (sau cutter).
După montarea întregii suprafețe se va bate cu ciocanul de cauciuc o scândură care se mută pe gazon, pentru priza cu solul sau se va folosi tăvălugul.
Se va iriga fin zilnic, dimineața și seara, abundent (20L/m2), timp de circa circa 10 zile, ulterior se va iriga o dată sau de două ori pe zi, în funcție de necesarul de apă al sezonului (5-15 L/m2 aprilie-noiembrie sau peste 8 grade iarna).

Save